Wie zijn Peter en Betty?

Peter en Betty werken samen als relatiecoaches. Zij zijn meer dan 30 jaar getrouwd en hebben drie kinderen, waarvan 2 getrouwd. Samen willen zij vanuit wat ze geleerd en ontdekt hebben en de principes die de Bijbel aanreikt, stellen verder helpen in het zich hecht verbonden voelen met elkaar. Dat is ook de reden dat zij vanaf 2020 parttime zijn gaan werken bij Together; de Family afdeling van stichting Agape te Doorn. De missie van Together is om stellen toe te rusten in samenwerking met kerken en gemeenten.

Wie is Peter

Daarnaast heeft Peter een eigen praktijk voor mediation, coaching en training. Door de jaren heen heeft hij vaak gezien dat het plaatje aan de buitenkant wel mooi kan lijken, maar achter de voordeur mensen ongelukkig en uitgeput kunnen raken. Dit omdat de relatie met de meest dierbaren om je heen zoveel spanning geeft. En dat kost niet alleen veel tijd en energie, maar ontneemt je ook de blijdschap en vrede. Hecht verbonden zijn met elkaar is niet vanzelfsprekend, iets wat we ook in onze eigen relatie hebben ervaren. Het is echter wel iets waar je in kunt groeien en het is het zo waard om daarin te investeren. 

“Enkele kernwaarden in mijn leven zijn: betrouwbaarheid, gezamenlijkheid, optimisme en groei. Ik zie vaak mogelijkheden en kansen voor mensen om te kunnen groeien en geloof ook dat dit nog zoveel beter tot zijn recht komt in verbondenheid met God. Door meer te ontdekken wie je bent en wie Hij daarin voor je wil zijn, zul je ook beter verbonden kunnen zijn met de mensen om je heen. 
In de afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen en trainingen gevolgd, waarbij ik heb ervaren dat de dagelijkse praktijk daarbij een kostbare aanvulling is. Een kleine inkijk hierin om enig beeld te krijgen van mijn achtergrond.”

 • Agrarische Hogeschool Dordrecht
 • Evangelische Theologische Hogeschool Veenendaal
 • Post HBO mediation
 • DISC 3D
 • EFT basisopleiding en EFT HoudMeVast
 • Een diversiteit aan cursussen en trainingen op het terrein van pastoraat, coaching, mediation en training.

Wie is Betty

De rode draad in mijn leven is het werken met en voor mensen. Dit heb ik gedaan in het ziekenhuis als verpleegkundige en later in de hulpverlening als maatschappelijk werker in de vrouwenopvang. En sinds 2020 als coach in mijn eigen praktijk.

“Betrokkenheid, echtheid en groei zijn belangrijke kernwaarden in mijn leven. Ik houd ervan mezelf te ontwikkelen door kennis op te doen én door eigen ervaringen. Ik geniet van gezelligheid en van diepgang, van gesprekken van hart-tot-hart en het leven delen. Mijn inspiratiebron is de liefde van God voor mensen, zichtbaar geworden in de Here Jezus. Met anderen een stukje mogen oplopen, ieder in zijn uniek-zijn leren kennen, nieuwe wegen helpen vinden om de verbondenheid met elkaar te ervaren, of weer leren leven met de minder mooie kanten van het leven is waar ik me graag voor wil inzetten.

In de afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen/trainingen gevolgd. Deze geven een beeld waar vanuit ik onder andere werk.”

 • A-verpleegkundige en neurospecialisatie
 • HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
 • Post HBO contextuele Hulpverlening
 • Totalbalance Coachopleiding
 • Basistraining Krachtgericht werken
 • Houd Me Vast – EFT relatietraining
 • Pastorale cursussen: o.a. ETS, VrijZijn

Spreekt bovenstaand verhaal je aan, en zou je graag eens kennis willen maken? Vul dan het contactformulier in en dan zullen we zo snel mogelijk contact met je opnemen.